Concert 02 – Eno & Oproer

Details

Time: oktober 07, 2022 from 19:30 to 01:00

Location: Wechelderzande, Belgie

Organized By: Diamantfabriek VZW

About Tour

19u30 – Deuren

20u30 – ENO

22u15 – OPROER

 

Na een geslaagde eerste editie maken we ons in de diamantfabriek klaar om er nog eens lustig een lapje op te geven. Op vrijdag 7 oktober is onze tweede concertavond er! Spelen die avond ten dans: Oproer en Eno!

 

OPROER is een vijfkoppige alternatieve rockband afkomstig uit Gent en Aalst. Vanuit hun hoofdkwartier in een oude chauffagefabriek maken ze een eclectische maar toegankelijke mix van verschillende muziekstijlen. Harde gitaren en melancholische synths, maar evengoed harde synths en melancholische gitaren.

 

Van het verrassingselement maakten ze hun handelsmerk, zowel live als in de studio. De band brengt een aanstekelijke en gevarieerde show die zowel de bandleden als het publiek doen druipen van het zweet. Dit bewezen ze onder meer in een uitverkochte AB Box (guest Rhea), concertzaal Vooruit, Handelsbeurs.

 

 

(Van vi.be:)
Eno klinkt als de combinatie van zonnestralen, rumcocktails en de onvermijdelijke kater. De gloednieuwe Gentse band rond Eno Meulenbergs brengt popmuziek van het dansbare, ruwe en authentieke soort. Met invloeden uit indierock en het lo-fi-genre, herinnert ENO aan Beck, Dinosaur Jr. en The Strokes.

 

Stubru: “Eno Meulenbergs zingt als de adoptiezoon van Eels en nam muzikanten van Ramkot en Arsenal op in zijn nieuw samengestelde Gentse band. Hun ‘Good Together’ móet in je zomerplaylist staan.”

 

Ohlalala: “Een geweldige song die meteen blijft hangen en klinkt alsof je ‘m al twintig jaar kent.”

 

Luminous Dash: “Dit vijftal is niet vies van wat experiment met diverse bizarre geluidjes. Aan de andere kant kennen ze ook de kunst om een catchy single te schrijven. Good Together is in elk geval een boeiende en originele debuutsingle!”

 

(Finalist De Nieuwe Lichting 2022 – Finale Humo’s Rock Rally 2022)